KE-jetronic

Het KE-jetronic systeem behoort eveneens onder de groep van CIS-injectiesysteem wat staat voor continuous injection system. Dit betekend dus dat de brandstof continu wordt ingespoten in de inlaatcollector. Dit systeem is de vernieuwde versie van het K-jetronic systeem met een elektronische regel module. 

Alle standaard onderdelen (zoals benzinepompen) zijn leverbaar, helaas zijn er nog geen specifieke onderdelen leverbaar voor het KE-jetronic systeem, hieraan wordt volop gewerkt zodat deze in de toekomst wel beschikbaar zullen zijn.

 

KE_jetronic_overview
Brandstofpomp

2 Brandstofpomp

De brandstofpomp dient om het systeem te voorzien van de nodige brandstofdruk. Juist na de brandstofpomp is een terugslagklep gemonteerd welke nodig is om het systeem op druk te houden na de uitschakeling van de motor.

3 Brandstofaccumulator

De brandstofaccumulator heeft 2 functies: 
– Na het uitschakelen van de motor wordt het brandstofsysteem op druk gehouden door deze accumulator om de warme startte bevorderen. 
– De accumulator dempt de brandstofpulsen uit welke gegenereerd worden door de brandstofpomp.

Brandstofaccumulator
Brandstoffilter

4 Brandstoffilter

De brandstoffilter heeft als doel om de brandstof te filteren zodat het systeem niet vervuild.

5 Drukregelaar

De drukregelaar regelt de benzinedruk, in tegenstelling tot het K-jetronic syteem is deze component niet in de brandstofverdeler gemonteerd.

Drukregelaar_KE
Luchthoeveelheidsmeter

6 Luchthoeveelheidsmeter

De luchthoeveelheidsmeter meet de hoeveelheid lucht dat aangezogen wordt door de motor. Aan de hand van deze meting wordt mechanisch het brandstofmengsel aangepast.

7 Brandstofverdeler

De brandstofverdeler (ook mengselregelaar of spinnenkop genoemd), heeft als functie de verschillende cilinders te voorzien van exact dezelfde brandstofhoeveelheid. Op het KE-jetronic systeem is er een elektro-hydraulische drukregelaar aanwezig (17).


Deze component is reviseerbaar waarvoor u in de toekomst bij ons terecht zal kunnen

Brandstofverdeler KE
Injector

8 Injector/verstuiver

De injector zorgt voor een mooi vernevelde brandstof zodat het brandstof-lucht mengsel zo homogeen mogelijk is. 

10 Koude start injector

De koude start injector, voegt extra brandstof toe bij zeer lage omgevingstemperaturen.

Koude start injector
Thermotijdschakelaar

11/15 Thermotijdschakelaar/ motortemperatuursensor

De thermotijdschakelaar wordt gebruikt om de inspuittijd te regelen van de koude start injector (8).  De motortemperatuursensor is een input voor het elektronisch regelapparaat.

13 Gasklepschakelaar

De gasklepschakelaar dient als inputparameter voor het elektronisch regelapparaat.

Gaspositiesensor KE
Luchtschuif KE

14 Extra luchtschuif

De luchtschuif heeft als functie meer lucht te voorzien bij een koude motor. Deze luchtschuif kan elektrisch bediend worden ofwel is deze rechtstreeks verbonden met de koelvloeistof. Bij sommige configuraties regelt de klep ook het stationair toerental.  

16 Elektronisch regelapparaat

Het regelapparaat (ECU) verwerkt de verschillende inputs om zo het gewenste signaal te geven aan de verschillende componenten en zo het brandstofmengsel optimaal krijgen voor elke omstandigheid.

Regelapparaat KE
EHA

17 Elektro-hydraulische drukregelaar

De Elektro-hydraulische drukregelaar regelt afhankelijk van het  signaal afkomstig van het electronisch regelapparaat (16) de druk in de onderkamers van de brandstofverdeler (7).

 

18 Lambda-sonde

De lambda-sonde genereert een signaal dat het regelapparaat gebruikt om zo het brandstofmengsel af te stellen. De lambda-sonde genereert enkel een signaal als de component een voldoende hoge temperatuur heeft.

Lambdasonde
Winkelwagen
nl_NLDutch